Sıkça Sorulan Sorular

Halen Türkiye'de çalışmaktayım. Mısır sermayeli bir şirkete çalışmak için iş başvurusunda bulundum ve kabul edildim. Mısır vize işlemlerini halledebilmem için ne yapmam gerekir ?

Mısır'a, Mısır turistik vizesiyle kolaylıkla gidilebilir. Herhangi bir vize sorunu olmayacaktır.

Lise'de 11. sınıf öğrencisiyim. İngiltere'de dil eğitimi almak istiyorum. Bu amaçla bir dil okuluna ödeme yapıldı ve şu anda vize almam gerek. Vize alma işlemimde bir sorun çıkar mı ?

İngiltere öğrenci vizesi almak için okul ücretinin ödenmesi yeterli değildir. Bunun yanında dil eğitiminin nasıl karşılanacağı ilişkin bilgi ve belgelerin de konsolosluğa ibrazı gerekir.

Güney Kore'ye gitmek için vize almak istiyorum. Güney Kore vize evrakları nelerdir ? Güney Kore'de arkadaşım var. Sanırım misafir vizesi ya da Turist vizesi almam gerekiyor. Minumum ne kadar süre kalabilirim ?

Güney Kore'ye seyahat için vize almanıza gerek yoktur. Güney Kore, Türk Vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

Fransa'da yaşayan bir arkadaşımı 15-20 günlük bir süre için ziyaret etmek istiyorum. Sanırım Fransa Vizesi almam gerekiyor. Bbu konuda bilgim yok. Fransa'ya vize nasıl alınır ? Fransa vizesi için gerekli evraklar nelerdir ? Arkadaşım davet mektubu gönderecek. Bu mektubun vize işlemlerini kolaylaştırmak adına bir etkisi olabilir mi ?

Fransa turistik vizesi alabilmek için aile reisinin çalıştığı veya ortak olduğu şirket evrakları ile Fransa'da otel ve uçak rezervasyonu belgeleri yeterli olacaktır.

Bu sene Hacettepe Üniversitesi'nden mezun oldum. İngiltere'de ingilizce dil eğitimi almak istiyorum. Orada bulunan bir tanıdığımız vasıtasıyla iyi bir dil okuluna kayıt yaptırmak istiyorum. İngiltere'ye gittiğimde de onun yanında kalacağım. Vizee işlemleri esnasında herhangi bir sorun çıkar mı ? Ben 6 ay civarı orda kalmayı düşünüyorum. Vize işlemleri için bir vize danışmanlık şirketi ile görüşmem gerek sanırım. Bu sorunumu nasıl halledebilirim ?

Yurt dışı öğrenci vizesi alabilmek için öncelikle okulun size bir davetiye göndermesi ve sizin de okulun ücretini ödemeniz gerekiyor. Bunun yanında sponsorunuzun yani masraflarınızı karşılayacak özel yada tüzel kişilerin evraklarının tamamlanıp konsolosluğa sunulması gerekiyor.

Kastamonu'da memur olarak görev yapıyorum. Almanya'dan Schengen Vizesi almak istiyorum. Daha önce müracaat etmiştim fakat daha rahat alabileceğim söylenerek, Almanya'da bir şirketten gönderilen ticari davetiye ile oraya iş sözleşmesi imzalamak ve gerekli eğitimleri görmek için vize talebinde bulunmuştum. Almanya vizesi daha doğrusu Shengen vizesi red geldi. Gerekçe olarak da orada kalabileceğim şüphesi söylendi. Şimdi tekrar memur olarak vize başvurusunda bulunmak istiyorum. Neler yapmam gerektiğini ve vize alıp alamayacağımı öğrenmek istiyorum.

Red cevabı alınmış vize taleplerine tekrar vize alınabilmesi mümkündür. Memurların Schegen Vizesi alabilmesi çok daha kolaydır.

2002 yılında ağabeyim tarafından gönderilen davetiye ile birlikte Almanya'ya gittim. 3 ay turist olarak orada kaldım. 2006 yılında yine gitmek için başvurmuştum ama red cevabı aldım. Neden olmuş olabilir ? Bu sene yine başvurmayı düşünüyorum.

Konsolosluklar neden vize taleplerini red ederler sorusunun tek bir yanıtı yoktur. Bütün evraklarınızın tam olması bile bazın yeterli olmaz. Görüşme esnasında Konsolosluk Görevlisinin ikna olması önemlidir.

Ben Antalya'da 11. sınıf öğrencisiyim. Ailemin beni okutacak ekomik durumu yok. Bu sebeple Avusturya'da yaşayan dayımın yanına gitmek istiyor ve eğitimimi orada tamamlamak istiyorum. Vize sorunu yaşamadan nasıl gidebilirim ?

Avusturya öğrenci vizesi alabilmek için öncelikle bir dil okulundan davetiyeye ihtiyaç vardır ve öğrenim bedeli peşin ödenmelidir. Bunun yanı sıra eğitiminizi üstlenen sponsorun şirket evraklarıyla Avusturya Konsolosluğu'na müracaat etmeniz gerekir.