Almanya Vizesi

Almanya Vizesi için Hangi Belgeler Gerekiyor?

Ticari Vize /Şirket ortakları ve işveren

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname ( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. ---18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.)

3- Yeni çekilmiş ve istenen standartlarda 2 adet vesikalık resim. (3,5 mm x 4,5 mm)

4- Şirket antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.

5- Davetiye. (Almanya'daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye- iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi - fuar giriş kartı vb.)

6- Bağ-kur kaydı-- hizmet dökümü Emekli ise destek prim dökümü.

7-- Orijinal Faaliyet Belgesi (Ticaret veya Sanayi Odasından alınmış -- son 3 ay tarihli)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

9- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

10- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)

11- Şirket adına kayıtlı--güncel tarihli --içinde bakiye bulunan son 4 aya ait banka hesap dökümü. (İmzalı - Kaşeli banka imza sirküleri ile birlikte)

12- Islak imzalı ve kaşeli Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

13- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu (Acentamiz tarafından yapılmaktadır.)

14- T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

15- Nüfus dairesinden yeni tarihli ve Orijinal Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus kayıt örneği

16- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

17- Pasaportunuz yeni tip (Bordo) ise 1 ve 2. sayfalar-- pasaportunuz eğer eski tip (Mavi) ise 1-2-3-4 ve 60. sayfalar ile daha önceden alınmış olan schengen vizelerinin fotokopilerini çekiniz.

NOT: Schengen ülkelerinde yeşil pasaport sahiplerinden vize talep edilmemektedir. Başvurunuz minimum 2 haftada sonuçlanmaktadır. Başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ve aracı kurumlar ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Ticari Vize / Çalışan (ssk’ya bağlı)

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. -18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.

3- Yeni çekilmiş ve istenilen standartlarda 2 adet vesikalık resim. (3,5 mm x 4,5 mm)

4- Şirket antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)

6- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

7- SSK işe giriş bildirgesi

8- SGK (SSK) Detaylı Hizmet Dökümü ( E-devlet yada SGK müdürlüklerinden alınabilir)

9- Güncel tarihli --içinde bakiye bulunan ve hesap hareketli Banka hesap cüzdanı fotokopisi

10- Orijinal Faaliyet Belgesi (Ticaret veya Sanayi Odasından alınmalıdır - son 3 ay tarihli)

11- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

12- Maaş Bordrosu (son 3 ay)

13- Davetiye (Almanya'daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye - iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi- fuar giriş kartı vb.)

14- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu (Acentamiz tarafından yapılmaktadır.)

15- Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

16- T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

17- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

18- Nüfus dairesinden onaylı olarak alınmış yeni tarihli ve Orijinal Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus kayıt örneği

19-- Pasaportunuz yeni tip (Bordo) ise 1 ve 2. sayfalar-- pasaportunuz eğer eski tip (Mavi) ise 1-2-3-4 ve 60. sayfalar ile daha önceden alınmış olan schengen vizelerinin fotokopilerini çekiniz. Protokol Yazısı (Pasaportunu yeni çıkaran ve pasaportunda hiçbir vize ve giriş-çıkış bulunmayan yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden temin edebilir)

 

Turistik Vize /Şirket ortakları ve işveren

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. -18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

5- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

6- Orijinal Faaliyet Belgesi (Ticaret veya Sanayi Odasından alınmış - son 3 ay tarihli)

7- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)

8- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

9- Bağ-kur hizmet dökümü yada emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi

10- Tapu fotokopileri (Var ise)

11- Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

12- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu (Acentamiz tarafından yapılmaktadır.)

13- Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

14- T.C kimlik numarsı yazılı bulunan Kimlik fotokopisi

15- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

16- Nüfus dairesinden onaylı Orijinal ve yeni tarihli tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgilerini de içermelidir.)

17- Protokol Yazısı (Pasaportunu yeni çıkaran ve pasaportunda hiçbir vize ve giriş-çıkış bulunmayan yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden temin edebilirler)

18- Pasaportunuz yeni tip (Bordo) ise 1 ve 2. sayfalar-- pasaportunuz eğer eski tip (Mavi) ise 1-2-3-4 ve 60. sayfalar ile daha önceden alınmış olan schengen vizelerinin fotokopilerini çekiniz.

Turistik Vize / Çalışan (ssk’ya bağlı)

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. -18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)

6- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

7- Orijinal Faaliyet Belgesi (Ticaret veya Sanayi Odasından alınmış - son 3 ay tarihli)

8- Şirket antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

9- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

10- SSK işe giriş bildirgesi (yolcunun çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda önceki işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir)

11- SGK (SSK) Hizmet Dökümü ( sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir)

12- Maaş Bordrosu (Son 3 ay)

13- Tapu fotokopileri (Var ise)

14- Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

15- Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

16- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu (Acentamiz tarafından yapılmaktadır.)

17- T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

18- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

19- Nüfus dairesinden onaylı Orijinal ve yeni tarihli tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgilerini de içermelidir.)

20--Protokol Yazısı (Pasaportunu yeni çıkaran ve pasaportunda hiçbir vize ve giriş-çıkış bulunmayan yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden temin edebilirler.)

Turistik Vize / Emekli

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. -18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Emeklilik cüzdanı fotokopisi

5- Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve banka cüzdanının fotokopisi (Banka hesap cüzdanında aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)

6- Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış gidiş amacını belirten dilekçe

7- Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

8- Konfirmeli Otel ve Uçak rezervasyonu (Acentamiz tarafından yapılmaktadır.)

9- Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

10- Tapu fotokopileri (Var ise)

11- T.C. Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

12-Banka hesap cüzdanları fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

13- Nüfus dairesinden onaylı Orijinal ve yeni tarihli tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgilerini de içermelidir.)

14- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

15- Protokol Yazısı (Pasaportunu yeni çıkaran ve pasaportunda hiçbir vize ve giriş-çıkış bulunmayan yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden temin edebilirler)

16- Pasaportunuz yeni tip (Bordo) ise 1 ve 2. sayfalar-- pasaportunuz eğer eski tip (Mavi) ise 1-2-3-4 ve 60. sayfalar ile daha önceden alınmış olan schengen vizelerinin fotokopilerini çekiniz

Turistik Vize / Ev Hanımları

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaportta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize Başvuru Formu ve Taahhütname( Vize formunun 37 nolu sorusu ve 2 adet vekaletname nin altındaki bölümlere olmak üzere pasaport sahibinin toplam 3 adet imzası bulunmalıdır. -18 Yaşaltı çocukların vize başvuru formlarına Anne ve Baba beraber imza atmak zorundadırlar.

3- Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet vesikalık resim.

4- Eşine ait iş evrakları

5- Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe

6-Tapu fotokopileri (Var ise)

7- Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

8- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

9- T.C. Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

10- Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi

11- Seyahat sağlık sigortası poliçesi (Acentamiz tarafımızdan yapılmaktadır.)

12- Nüfus dairesinden onaylı Orijinal ve yeni tarihli tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgilerini de içermelidir.)

13- Protokol Yazısı (Pasaportunu yeni çıkaran ve pasaportunda hiçbir vize ve giriş-çıkış bulunmayan yolcular Pasaport Şube Müdürlüğünden temin edebilirler.)

14- Pasaportunuz yeni tip (Bordo) ise 1 ve 2. sayfalar-- pasaportunuz eğer eski tip (Mavi) ise 1-2-3-4 ve 60. sayfalar ile daha önceden alınmış olan schengen vizelerinin fotokopilerini çekiniz.