Romanya Vizesi

İŞVERENLER İÇİN

 

  • 10 Yıldan Eski Olmayan ve Vize Bitiş Tarihinden Sonra En Az 6 Ay Geçerliliği ve Boş Vize
  • Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)
  • Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat

amacını  belirten Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

  • Davetiye (Romanya’daki görüşmeye gidilecek şirketten yetkilinin adı ve imzası

ile şirketin kaşesi bulunan ve antetli kağıda yazılmış davet mektubu veya faxı

  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet normal  vesikalık resim
  • Şirketin imza Sirküleri fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi  Fotokopisi (son 3 ay tarihli)
  • Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
  • Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanları fotokopileri (Güncel - Hesap hareketli ve bakiyesi bulanan)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus kayıt örneği istenmektedir
  • T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu (Romanya da kalınacak Otelden fax olarak istenmektedir!)
  • Uçak rezervasyonu formu ( Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Romanya konsolosluğu  tüm vize başvuruları sırasında  yolculardan ŞAHSİ Banka hesap cüzdanı istemekte ve ibraz edilen  banka hesap cüzdanında ise Romanya 'da kalınacak hergün için 100 € mevduatın  beyan edilmesi gerekmektedir. (Örn: Romanya 'da 5 gün kalınacaksa banka hesap cüzdanında enaz 500 €  mevduat bulunması gerekmektedir)
  • Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit  yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer  uzatılmış temdit sayfaları yani  5-6-7-8-9-10. sayfalar) ve 60. sayfa (Son Kimlik sayfası) ile  var ise alınmış Schengen -vizelerinin fotokopilerini istemektedir!)

 

ÇALIŞANLAR İÇİN

  • 10 Yıldan Eski Olmayan ve Vize Bitiş Tarihinden Sonra En Az 6 Ay Geçerliliği ve Boş Vize
  • Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)
  • Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat

amacını  belirten Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

  • Davetiye (Romanya’daki görüşmeye gidilecek şirketten yetkilinin adı ve imzası

ile şirketin kaşesi bulunan ve antetli kağıda yazılmış davet mektubu veya faxı

  • Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet normal  vesikalık resim
  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu (son 4 ay)
  • SSK' lı  Hizmet Dökümü
  • Şirketin imza Sirküleri fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi  Fotokopisi (son 3 ay tarihli)
  • Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
  • Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanları fotokopileri (Güncel - Hesap hareketli ve bakiyesi bulanan)
  • Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus kayıt örneği istenmektedir
  • T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu (Romanya da kalınacak Otelden fax olarak istenmektedir!)
  • Uçak rezervasyonu formu ( Tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
  • Romanya konsolosluğu  tüm vize başvuruları sırasında  yolculardan ŞAHSİ Banka hesap cüzdanı istemekte ve ibraz edilen  banka hesap cüzdanında ise Romanya 'da kalınacak hergün için 100 € mevduatın  beyan edilmesi gerekmektedir. (Örn: Romanya 'da 5 gün kalınacaksa banka hesap cüzdanında enaz 500 €  mevduat bulunması gerekmektedir)
  • Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3 ile 4. (Temdit  yani Geçerlilik sürelerini gösteren ve var ise diğer  uzatılmış temdit sayfaları yani  5-6-7-8-9-10. sayfalar) ve 60. sayfa (Son Kimlik sayfası) ile  var ise alınmış Schengen -vizelerinin fotokopilerini istemektedir!)